VOORSTELLEN VERHAAL WRRKERVARING CERTIFICATE TAAL REFERENTIES BESCHIKBAAR Contact

MVW-Solutions.eu

IT-consultant met een glimlach.

Even voorstellen...


Hallo. Mijn naam is Mike van Wissen. Ik ben 30 jaar en geboren in Nederland. Sinds juli 2017 woon ik in Noorwegen - omgeving Oslo - waar ik graag me toekomst verder wil opbouwen. Ongeveer een jaar later, juni 2018, heb ik MVW-Solutions opgestart.

Met MVW-Solutions bied ik mijn kennis en ervaring aan bedrijven. De hoofdfocus ligt voornamelijk op Windows serveradministratie en cloud-oplossingen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het opzetten, beheren en monitoren van servers en serverparken. Goede ervaring met System Center producten, VmWare vSphere en Citrix is dan ook zeker aanwezig.

Verhaal achter MVW-Solutions en Noorwegen...


08-2007; Het begin

Elk verhaal heeft een begin. Mijn verhaal start in augustus 2007. Na het afronden van de MBO-opleiding ben ik fultime gaan werken, voornamelijk in de detachering. Hierdoor heb ik voor veel verschilldende werkgevers gewerkt en een hoop kennis en ervaring opgedaan. In de beginjaren was werkte ik voornamelijk als servicemedewerker, later ben ik doorgegrooid naar serveradministrator.

10-2014; Taalcursus en waarom Noorwegen

Ik heb altijd al een grote passie gehad en nog steeds, voor verschilldende talen. Ongetwijfeld dat je iemand in het Frans, Spaans of een andere taal heb horen praten. Als je de taal niet kent, dan klinkt dit supper vreemd, toch? Eigenlijk is het voor die persoon een hele normale taal. Voor die persoon is Nederlands dan weer een super vreemde taal. Natuurlijk is Engels voor ons ook een vreemde taal. Aangezien we, in ieder geval in Nederland, opgegroeid zijn met Engels, is dit naar mijn mening niet zo vreemd meer. Dit is dan ook een van de grootste reden dat ik graag een extra taal wil leren. Het ervaren om een vreemde taal helemaal eigen te maken. De vraag is alleen, welke taal? Ik was al wel van mening dat het of Frans of Noors zou worden. Uiteindelijk heeft mijn muziekkeuze de doorslag gegeven, het wordt Noors! Niet lang hierna, in oktober 2014, heb ik de eerste Noorse les gevolgd.

Wat ik precies met muziekkeuze bedoel? In 2011 heb ik mij geregistreerd bij Last.fm. Dit is een website waar je kan bijhouden welke muziek je heb geluisterd. Gebaseerd op de geluisterde muziek krijg je suggesties welke artiesten je waarschijnlijk ook erg leuk vind. Nog steeds luister ik veel naar de Noorse zangeres Marit Larsen. Op deze manier ben ik steeds meer Noorse artiesten gaan luisteren. Natuurlijk zingen de meeste in het Engels, maar er zijn ook genoeg artiesten die in het Noors zingen. Alleen, wat zingen ze dan? Zeker als er met dialekt gezongen wordt, helpen de vertaalmachines niet echt mee. Daarnaast, hoe gaaf is het eigenlijk om muziek te kunnen begrijpen zonder vertaalmachines? Nieuwsgierig naar mijn muzieksmaak? Dit zijn de links naar mijn Last.fm pagina en YouTube-kanaal;

Last,fm: mwvanwissen
YouTube-kanaal: Mike Berry

04-2016; Studieproject

De Noorse cursus, waar ik in 2014 mee begonnen ben, heb ik vorige maand af kunnen ronden. Het plan nu is om op eigen initiatief en eigen kosten een studieproject te starten. Dit is een één jarig HBO-opleiding als functioneel beheerder. In functioneel beheer ben je de schakel tussen de gebruikersomgeving (ontvanger van informatie) en de technische omgeving (leverancier van IT). In de opleiding worden alle facetten geleerd in verband met functioneel beheer. De gehele studie is gebaseerd op de BiSL-methodologie (Business Information Service Library)

08-2016; Meer focus op het studieproject

Helaas heb ik te horen gekregen dat het arbeidscontract niet verlengt wordt. Natuurlijk is het gigantish jammer. Positief gezien opent dit de mogelijkheid om 100% focus te leggen op het studieproject. Dankzij Fondo heb ik een stageplek gekregen bij Rivas Zorggroep waarbij ik de laatste twee opdrachten van de opleiding mag maken.

In augustus 2017 heb ik opleiding met een diploma afgerond.

05-2017; Verkoop huis

Vanuit persoonlijke en financiele redenen is het besluit gekomen om mijn huis te verkopen. De verkoop was al snel geregeld, alleen het terug kopen / huren van een huis... Dit blijkt een nogal grotre uitdaging te zijn dan op voorhand ingecalculeerd. Dus wat ga ik nu doen?

Ik droom al jaren om een vreemde taal goed te kunnen spreken en begrijpen. Inmiddels is het al iets meer dan een jaar geleden dat ik de Noorse cursus heb afgerond, dus ik wil eigenlijk weer heel graag verder gaan met de cursus. De beste plek om de taal goed te leren is natuurlijk Noorwegen zelf! Daarnaast is het 10 jaar geleden dat ik afgestudeerd ben van de MBO-opleiding. In tegenstelling tot vele andere studiegenoten, heb ik nooit een lange vakantie gehouden. Dit is dus eigenlijk het mooiste moment om de koffers in te pakken en te vertrekken.

Ik weet overigens niet of ik kan spreken van een tweede kans, maar het wel heel toevallig en grappig dat ik nu bezig ben met een bijna afgeronde opleiding.

07-2017; Noorwegen! en beginnen met bloggen

Precies op 1. juli 2017 stapte ik me auto in op weg naar een heel nieuw avontuur. Met een tussenstop in Fredrikshaven reiste ik 2. juli verder naar Noorwegen! De afgelopen maanden heb ik veel inboedel kunnen verkopen. Wat niet lukt om te verkopen of graag nog wilde behouden, is naar een opslagbox gegaan. De spullen die ik echt, echt niet kan missen zijn de auto ingegaan.

Het hele avontuur heb ik vanaf de eerste dag opgeschreven op mijn persoonlijke blog. In eerste instantie schreef ik in het Nederlands. In oktober 2017 heb ik alles vertaald en ben ik verder gaan schrijven in het Noors. De reden is natuurlijk om beter te worden in de Noorse taal. De planning is om in mei / juni 2018 opnieuw in het Nederlands te gaan schrijven. Dit zijn de links naar mijn blog;

Noorse blog: MittNorskeEventyr.blogg.no -- Noors
Noorse blog op Facebook: MittNorskeEventyr -- Noors
Nederlandse blog: MijnNoorseAvontuur.wordpress.com -- Nederlands
Nederlandse blog op Facebook: MijnNoorseAvontuur -- Nederlands

08-2017; Computerhulp

Doordat ik al enige kennis heb van de Noorse taal en computers, kon ik al snel aan de slag als vrijwilliger bij “Fubiak bibliotek og aktivitetshus” Hier help ik mensen die niet erg bevriend zijn met de computer, tablet of smartphone. Een aantal maanden later werd er een computercursus georganiseerd voor deze doelgroep. Hierbij ben ik gevraagd of ik mee wilde helpen. Hierop kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

In mei 2018 heb deze computercursus geheel over mogen nemen. Ik ben dus verantwoordelijk over de vrijwilligers, de cursussen en promotie. Aangezien de zomervakantie nadert, zal de cursus verder gaan als “IT-Kafe” De doelstelling is dat in september 2018 nieuwe cursusen van start gaan - super spannend! Dit is de link naar de Facebook-groep;

IT-Kafe op Facebook: Datahjelp Fubiak -- Noors

12-2017; verlenging project

Wow, al een half jaar in Noorwegen! Om eerlijk te zijn was de planning om rond deze tijd terug te keren naar Nederland. Eigenlijk heb ik het zo naar me zin dat ik graag langer wil blijven. De vraag is dan; wat ga ik doen met de spullen in de opslag? Ga ik me auto behouden of verkopen? Financieel gezien is ook nog een groot aspect wat niet vergeten mag worden. Een baan vinden is daarom super belangrijk. In de tussentijd dat ik in Noorwegen verblijf, heb ik natuurlijk al rondgekeken naar een baan. Helaas blijkt dit een hele grote uitdagend te zijn. Het komt voornamelijk op neer dat je heel goed Noors moet kunnen spreken. Zelfs met alles wat ik doe om me Noors naar een hoger niveau te krijgen, is dit blijkbaar niet goed genoeg. Daarnaast, een half jaar een baan zoeken in het buitenland is best wel kort.

Vanwege bovenstaande redenen heb ik daarom de opslagboks helemaal leeg gehaald en mijn auto verkocht. Met dit extra geld kan ik extra Noorse cursussen nemen met als doelstelling “norskprøven” test maken in mei. Een “norskprøven” is een toets waarin bepaald wordt welk taalniveau je hebt. De niveaus die behaald kunnen worden zijn; A1, A2 (beginnersniveau) B1, B2 (gevorderden) C1, C2 (moedertaal) Voor meer informatie verwijs ik graag naar Wikipedia -- klik hier.

06-2018; norskprøven behaald!

Op 28. mei heb ik de mondelijke "norskprøven" gedaan. Na twee keer uitstel kon ik 11. juni de schriftelijke examendeel doen. Inmiddels heb ik de resultaten teruggekregen en ik heb B1-niveau voor alle onderdelen gehaald!

07-2018; MVW-Solutions

Met het concept van MVW-Solutions ben ik al bezig voordat ik naar Noorwegen kwam. Gezien het aantal opdrachten die ik in het verleden heb gedaan, zou het eigenlijk logisch zijn geweest dat ik veel eerder het concept had opgestart. Wat mij eerlijk gezegd altijd een beetje tegen heeft gehouden, zijn de wetten en regels. Om met een voorbeeld te komen; in Noorwegen heb je als bedrijf zijnde, na aankoop van een product, geen 14 dagen bedenktijd net zoals particulieren. Aangezien MVW-Solutions in het Noorse bedrijfsregister staat, is het nu extra uitdagender dat alles in een “vreemde” taal geschreven staat. Dus eigenlijk... waarom juist nu beginnen?

De eerste reden is om de kans op inkomsten te vergroten. Het is tegen mijn principes in om een project op te starten alleen maar vanwege het geld. Ik vind dat er ook een stuk passie in moet zitten. Passie voor dit project is zeker aanwezig, maar dat geld toch op prioriteit 1 staat, is omdat het budget, om in Noorwegen te wonen, op raakt. Ik weet het, nu ik norskprøven B1 heb behaald is de kans op een baan vinden stukken groter. De eerste uitdaging die ik al meteen tegen kom, is de zomervakantie. In Noorwegen duurt de zomervakantie 2 maanden en begint al in juli! Gezien vanuit de positieve kant heb ik nu twee maanden alle tijd om het een en ander op te zetten.

De tweede reden is dat het concept niet alleen te gebruiken is in Noorwegen. Mocht het zo zijn dat ik toch naar Nederland terug wil/moet, dan kan ik het concept voort blijven zetten. Ik blijf natuurlijk focussen op successen in Noorwegen en dat ik over een tijdje - lees lange termijn doelstelling - me echt kan settelen in Noorwegen. Het idee is dan om voor bepaalde periodes opdrachten te doen in Nederland om op deze manier familie en vrienden in Nederland wat regelmatiger te bezoeken. Daarnaast heb ik smaak te pakken van wat betreft in het buitenland wonen. Ik sta dan ook zeker open voor opdrachten in bijvoorbeeld Zweden, Denemarken en andere landen in Europa.

De derde reden is dat Bærum en Asker kommune - gemeenschap in het Nederlands - een cursus hebben opgestart genaamd “GründerSjansen” Met deze cursus begeleiden zij een half jaar lang 20 buitenlandse mensen met het opstarten van een bedrijf. Zoals ik al eerder vertelde, de taal, wetten en regels kan best een uitdaging zijn. Dit is dan ook de hoofdfocus van deze cursus. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Op mijn zakelijke Facebook-pagina “MVW-Solutions” deel ik regelmatig een update over de ontwikkelingen van de cursus en de ontwikkelingen van MVW-Solutions. De Facebook-pagina zal in het begin voornamelijk in het Noors geschreven zijn. Later zal ik ook zeker updates in het Nederlands en Engels plaatsen. Natuurlijk mag iedereen ook contact met me opnemen voor vragen of een statusupdate.

Facebook-pagina: fb.com/GründerSjansen -- Noors
Facebook-pagina: fb.com/MVWSolutions -- voornamelijk Noors
LinkedIn (Zakelijk): MVW-Solutions -- voornamelijk Noors

Werkervaring...


Hieronder een korte samenvatting van mijn werkervaring. Een uitgebreidere lijst is te vinden op mijn LinkedIn profiel (in drie talen beschikbaar!) Op verzoek is het ook mogelijk om een CV toe te sturen, of kom ik graag op de koffie om verdere toelichting te geven.

Vrijwillegerswerk

08-2017 -- heden: Furuset Bibliotek og Aktivitetshus
08-2017 & 08-2018: Oslo Jazz Festival
02-2010 -- 03-2010: WOEJ (Welzijn Oud En Jong)

Stage´s

04-2016 -- 08-2017: Studieproject: Functioneel Beheer
09-2016 -- 07-2017:  - Rivas Zorggroep
01-2007 -- 07-2007: MC Producties
01-2006 -- 06-2006: ‘s Heerenloo West Nederland

Werk- en Opdrachtgevers

06-2018 -- heden: MVW-Solutions -- eigen onderneming
02-2015 -- 08-2016: InWork IT Professionals -- detachering
08-2016:  - ROC Horizon College
12-2015 -- 07-2016:  - PeopleWare
11-2015:  - Centric Financial Solutions & Services
06-2015 -- 10-2015:  - Rijkswaterstaat
03-2015 -- 05-2015:  - Veltwerk
08-2014 -- 01-2015: Conclusion FIT
05-2012 -- 07-2014: Geodis Wilson Netherlands
02-2012 -- 04-2012: FreshConnections
07-2011 -- 12-2011: Arrendum -- detachering
08-2011 -- 01-2012:  - Movir Verzekeringen
11-2010 -- 06-2011: Digi Terra ICT Services
04-2010 -- 10-2010: Tarq Information Technology
10-2009 -- 02-2010: @Valley
08-2007 -- 09-2009: QMagic IT Professionals -- detachering
09-2009:  - Univé
07-2009 -- 08-2009:  - UPC Chello
12-2008 -- 06-2009:  - Zadkine College
11-2008:  - Zorgbalans
07-2008 -- 09-2008:  - CSC / Carrier
08-2007 -- 07-2008:  - CSC / Dupont

Certificeringen...


Hieronder een korte samenvatting van mijn certificeringen. Een uitgebreidere lijst is te vinden op mijn LinkedIn profiel (in drie talen beschikbaar!) Op verzoek is het ook mogelijk om een CV toe te sturen, of kom ik graag op de koffie om verdere toelichting te geven.

Diploma's

2017: NCOI Opleidingen -- diploma behaald
2007: ROC Leiden -- diploma behaald
2005: Corbulo College -- diploma behaald

Certificeringen

2016: Microsoft Certified Solutions Expert on Cloud Platform and Infrastructure -- charter *
 
2015: ITIL Foundation v3
2015: Microsoft Certified Solutions Expert on Server Infrastructure
2015: Microsoft Specialist on Windows 7, Configuring
2015: Microsoft Specialist on Windows 7, Enterprise Desktop Administrator
2015: Microsoft Specialist on Windows 7, Enterprise Desktop Support Technician
 
2014: Microsoft Specialist on Server Virtualization with Windows Server Hyper-V and System Center
 
2013: Microsoft Certified Solutions Associate on Windows Server 2012 -- charter *
 
2012: CCA: Citrix Certified Associate, XenApp 6.5 Administration
2012: Microsoft Certified Solutions Associate on Windows Server 2008
2012: Microsoft Certified Solutions Associate on Windows 7
2012: Microsoft Certified IT Professional on Enterprise Desktop Administrator on Windows 7
2012: Microsoft Certified IT Professional on Enterprise Administrator on Windows Server 2008
 
2011: Microsoft Certified IT Professional on Enterprise Desktop Support Technician on Windows 7 -- eigen kosten
2011: Microsoft Certified Technology Specialist on Windows Server 2008 Applications Infrastructure, Configuration -- eigen kosten
2011: Microsoft Certified Technology Specialist on Windows Server 2008 Network Infrastructure, Configuration -- eigen kosten
2011: Microsoft Certified Technology Specialist on Windows Server 2008 Active Directory, Configuration -- eigen kosten
2011: Microsoft Certified Technology Specialist on Windows 7, Configuration -- eigen kosten
 
2010: Microsoft Certified System Engineer on Windows Server 2003
 
2009: Microsoft Certified System Administrator on Windows Server 2003
 
2008: Microsoft Certified Desktop Support Technician on Windows XP
2008: Microsoft Certified Professional

* Charter-leden zijn de pioniers die binnen zes maanden na de releasedatum van de certificering een certificering hebben behaald. Charter-leden worden erkend omdat ze de Charter-versie van het certificaat hebben gekregen die aantoont dat ze als een van de eersten de technologische oplossing hebben overgenomen.

Taal...


Het overzicht hieronder geld voor zowel schrijven, lezen, spreken en begrijpen van de taal.

Nederlands (moedertaal)

Noors (bokmål) -- norskprøven B1 behaald

Engels

Referenties...


Referenties kan op verzoek opgegeven worden.

Beschikbaarheid...


Ik ben per direct beschikbaar om te werken in Noorwegen. Nederland en / of andere delen in Europa is ook mogelijk, maar aangezien ik in Noorwegen woon, heb ik daarom alleen de mogelijk om remote te werken.

Contactgegevens...


E-mail: MVW-Solutions at outlook.com
Telefoon: (+47) 930 60 197
Organisatienummer: 920 939 538 (Noors geregistreerd)

LinkedIn (Privé): MvanWissen -- Nederlands, Engels en Noors
LinkedIn (Zakelijk): MVW-Solutions -- voornamelijk Noors
Twitter (Zakelijk): MVW-Solutions -- voornamelijk Noors
Facebook: MVWSolutions -- Noors